Το Αρχαιότερο Άθλημα στον Κόσμο


 Το αρχαιότερο άθλημα είναι ένα δημοφιλές ομαδικό άθλημα σε ολόκληρο τον κόσμο.Με αυτό το δημοφιλέστερο άθλημα ασχολούνται περίπου 270 εκατομμύρια αθλητές σε πάνω από 200 κράτη και η ανώτερη αρχή είναι η FIFA.

Το άθλημα αυτό το επινόησαν οι αρχαίοι Έλληνες.Ήταν Ένα παιχνίδι που το ονόμασαν επίσκυρο.

Επίσης γνωστό από πηγές και ως φαινίνδα. Παιζόταν κυρίως από άντρες, συνήθως γυμνούς. Σώζεται μια μαρμάρινη εικόνα στην οποία απεικονίζεται ένας άντρας να ισορροπεί μία μπάλα με το πόδι του. Αναφέρεται ότι οι Ρωμαίοι αργότερα μετονόμασαν το παιχνίδι σε harpastum. Ονομάστηκε επίσκυρος διότι παιζόταν σε χώρο με όρια μαύρες πέτρες.

Η FIFA ιδρύθηκε το 1904 στο Παρίσι και καθόρισε 17 κανόνες παιχνιδιού βάσει των οποίων διεξάγονται οι ποδοσφαιρικοί αγωνες.

 Στην Ελλάδα αρμόδια του είναι η ΕΠΟ. Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης με αποτέλεσμα το άθλημα να ακροβατεί σε ακραίες καταστάσεις. Όλοι θυμούνται  τις τραγελαφικές καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί. Αιτία ακόμη και τα συνεχή “μαγειρέματα” τόσο στα διοικητικά όσο και στα αγωνιστικά θέματα, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στους φιλάθλους

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Επανέρχεται η Έκθεση Βιβλίου στην Ηλιούπολη Μαζί με Επετειακή Εκδήλωση

Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ